• United States
  • Srbija
  • Hrvatska
  • Ελλάδα
  • Magyarország
  • España
  • Bosna i Hercegovina
  • Facebook / Work And Travel
  • Instagram / Work And Travel
  • Youtube / Work And Travel
Necessary Documentation

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

WORK & TRAVEL USA

ΒΙΖΑ

Ένας φοιτητής που συμμετέχει στο πρόγραμμα Summer Work και Travel USA θα λάβει τη βιζα τύπου J-1 από την αμερικανική πρεσβεία που αποτελεί νομικό έγγραφο για την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες κατόπιν συνέντευξης. Το έγγραφο αυτό εκδίδεται με την υποχρέωση ότι ο υποψήφιος θα επιστρέψει στη χώρα του μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος . Σύμφωνα με τους κανόνες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η διάρκεια αυτής της βίζας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες. Ο φοιτητής έχει το δικαίωμα να παραμείνει για ένα μήνα μετά το τέλος του εργασιακού του κύκλου, δηλαδή 30 ημέρες, περίοδος που προορίζεται αποκλειστικά για ταξίδια. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για να αποκτήσουν την βίζα περνάνε από συνέντευξη στην αμερικάνικη πρεσβεία η οποία βρίσκεται στην Αθήνα.

Το κόστος για την απόκτηση της βίζας είναι 160 USD.

Το 95% των υποψηφίων μέσω του οργανισμού μας κάθε χρόνο παίρνει θετική απάντηση. Για την Ελλάδα το 2018 το ποσοστό ήταν 100 % !

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Στα Βαλκάνια ο μόνος οργανισμός που σου παρέχει ασφάλιση και τον πέμπτο μήνα της παραμονής στις ΗΠΑ είναι ο Work and Travel Group!!!

Ο πέμπτος μήνας είναι μια πολύ σημαντική πτυχή της ασφάλισης για το φοιτητή που πλέον θα ταξιδεύει εκείνο το μήνα, μιας και τα κόστη στις ΗΠΑ είναι πολύ μεγάλα στον τομέα της υγείας. Υπάρχουν πάντα οι πιθανότητες ότι ο φοιτητής θα χρειαστεί ιατρική περίθαλψη.

Καλύπτει όλων των ειδών τα ατυχήματα και ασθένειες εκτός από τις επεμβάσεις δοντιών , τη διόρθωση της όρασης και την κληρονομική ασθένεια. Κάθε υποψήφιος θα λάβει κάρτα ασφάλειας και θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες για τη χρήση της. Να ενημερώσει την ασφαλιστική εταιρεία για την πιθανή χρήση ιατρικών υπηρεσιών. Τα έξοδα φαρμακευτικής αγωγής δεν περιλαμβάνονται στην ιατρική ασφάλιση.

Κάθε υποψήφιος πρέπει να φροντίσει τον εαυτό του και να είναι σε θέση να εργαστεί και να είναι υγιής για να υποβάλει την αίτηση για το πρόγραμμα.

Η ασφάλιση του κάθε σπουδαστή εκδίδεται αυστηρά από μια εξουσιοδοτημένη ασφαλιστική εταιρεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

DS ΕΓΓΡΑΦΟ

Το έγγραφο DS-2019 είναι ένα επίσημο πιστοποιητικό που επιτρέπει στον υποψήφιο να συμμετάσχει σε πρόγραμμα πολιτιστικών ανταλλαγών. Περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον διοργανωτή του προγράμματος, τη διάρκεια του προγράμματος και καθορίζει ποιος είναι ο σκοπός της όλης διαδικασίας. Το DS-2019 εκδίδεται από την αμερικανική οργάνωση που “φιλοξενεί” το φοιτητή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το έντυπο αποτελεί επίσης απόδειξη ότι ένας υποψήφιος μπορεί νόμιμα να εργαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το DS-2019 είναι το βασικό έγγραφο για την υποβολή αίτησης της βίζας. Κάθε φοιτητής που θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα πρέπει να έχει αυτό το έγγραφο σαν βεβαίωση. Η βίζα δεν είναι έγκυρη χωρίς αυτή τη φόρμα . Το DS-2019 πρέπει βρίσκεται μάζι με το διαβατήριο μόνιμα κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Εάν υπάρχει διαφορά μεταξύ της ημερομηνίας της βίζας και της ημερομηνίας στο έντυπο DS-2019 (αν και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι ημερομηνίες ταιριάζουν), ο υποψήφιος υποχρεούται να παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες έως την ημερομηνία που αναφέρεται στο Έντυπο Ι -94 που θα λάβει κατά την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν ο υποψήφιος χάσει το DS-2019, υποχρεούται να ειδοποιήσει αμέσως τον εκπρόσωπο του οργανισμού ή απευθείας στην εταιρεία που είναι και ο διοργανωτής του προγράμματος στην Αμερική.

SOCIAL SECURITY NUMBER

Ο SSN είναι ένας αριθμός που όλοι πρέπει να έχουν προκειμένου να εργαστούν νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτόν τον αριθμό οι νέοι τον αποκτούν μετά την άφιξη τους στην Αμερική. Είναι απαραίτητο να υποβάλουν αίτηση για την έκδοση του SSN στην πλησιέστερη υπηρεσία κοινωνικής ασφάλισης.

Ο υποψήφιος πρέπει να επισυνάψει:

διαβατήριο,
DS-2019 έγγραφο,
J-1 βίζα,
I-94 έγγραφο,
Βεβαίωση απασχόλησης (επίσημη επιστολή του εργοδότη υπογεγραμμένη και πιστοποιημένη).
Ο SSN λαμβάνεται μετά από 15-20 ημέρες και η κάρτα με τον αριθμό μετά από 1-3 μήνες. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μπορούν να εργαστούν με την πιστοποίηση ότι έχουν υποβάλει το έγγραφο SSN. Αν εγκριθεί η αίτηση τότε ο φοιητητής θα λάβει τον αριθμο SSN, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί αμέσως, τότε η διαδικασία που ακολουθείται είναι η αποστολή της αίτησης του στο Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας για να ελέγξουν την κατάσταση του φοιτητή, που αυτό επιβραδύνει τη διαδικασία της απόκτησης του SSN. Μόνο οι σπουδαστές με πιστοποιημένη κατάσταση μπορούν να λάβουν τον αριθμό. Οι σπουδαστές που δεν έχουν επιβεβαιωθεί στο σύστημα SEVIS ή δεν εμφανιστούν την πρώτη μέρα στη δουλειά φέρουν κατάσταση “NO SHOW” και δεν θα λάβουν SSN (αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ σπάνιες).

SEVIS

Student & Exchange Visitor Information System – SEVIS είναι ένα σύστημα που βοηθάει στην καταγραφή και εποπτεία των υποψηφίων σε προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις Ηνωμένες Πολιτείες

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι εγγεγραμμένοι στο SEVIS. Το έγγραφο SEVIS (I-901) είναι απαραίτητο για τη λήψη της βίζας J-1. Περισσότερες πληροφορίες για το SEVIS υπάρχουν στη διεύθυνση: www.ice.gov.

I-94 ΕΓΓΡΑΦΟ

Το έντυπο I-94 περιέχει πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία εισόδου και εξόδου από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλοι οι ταξιδιώτες εκτός ΗΠΑ εγγράφονται στα σύνορα κατά την είσοδό τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εκπρόσωποι του τμήματος μετανάστευσης καταχωρούν ηλεκτρονικά κάθε σπουδαστή στα σύνορα κατά την είσοδό του στις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτό σηματοδοτεί την ημερομηνία εισόδου στη χώρα και την κατάσταση της βίζας J-1.

Το έντυπο δηλώνει επίσης το “Μάκρος Διαμονής” (D/S- Duration of Status) και αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την ημερομηνία στο έντυπο DS-2019 συν 30 πρόσθετες ημέρες προγραμματισμένες για τις διακόπες εάν το επιθυμεί ο φοιτητής. Εάν οι ημερομηνίες διαφέρουν για τη διάρκεια της βίζας από τα έντυπα I-94 και DS-2019 τότε ο υποψήφιος υποχρεούται να εγκαταλείψει τη χώρα, σύμφωνα με την αναγραφόμενη ημερομηνία του εντύπου I-94.

Εάν ο υποψήφιος παραμείνει στις ΗΠΑ μετά την ημερομηνία που αναγράφεται στο I-94, κινδυνεύει να τον απελάσουν και να του απαγορεύσουν την είσοδο στις ΗΠΑ στο μέλλον.